Kevés a jó fotóstúdió Budapesten, íme egy remek, ahová megéri menni

Jó fotóstúdió Budapesten talán nem sok van, azért nem reménytelen teljesen a helyzet. Amikor fotózással kezdtem foglalkozni, hosszasan vesződtem azzal, hogy egy megfelelő fotóstúdiót találjak a fővárosban. Hónapok kitartó kutatásával találtam csak rá a tökéletesre, ahová Neked is megéri menni! Nem csak profi fotósoknak és modelleknek készült hely ugyanis az én kedvenc helyem, ennél sokkal széleskörűbb a felhasználhatósága. Mindjárt fel is vázolom, miért:

A tökéletes fotóstúdió Budapest környékén nem létezik? Dehogynem!

A legjobb fotóstúdió Budapesten szerintem a G3. Persze ez egy olyan egyéni vélemény, amely teljesen megkérdőjelezhető a szubjektivitása miatt, éppen ezért szerettem volna egy olyan kis bejegyzéssel előrukkolni, hogy én miért is találom pont ezt a helyet olyan jónak. Szóval kezdjük is azzal, hogy mivel foglalkozom pontosan. Nagyjából másfél éve vettek fel egy magazinhoz, nekik kell fotóznom nagyjából mindenféle cikkhez, ami nagyon érdekes munka, még jól is fizet. Ami azonban az előnye, a változatosság, az lehet a legnagyobb hátránya is. Azzal nagyon jól elvoltam, hogy a különböző helyszínekre menjek ki az olyan cikkekhez, amelyek valós emberekről szóltak. Viszont nem egy írás teljesen általánosítás volt, tehát valós emberek helyett inkább egy-egy témával kapcsolatban adtak tájékoztatást, nekem pedig sokszor gondot okozott, hogy hogyan hozzam össze a tökéletes képet. Vannak a magazinnak alkalmi modelljei is, így a munkaerővel nem volt gond, viszont a témák változékonyságát tekintve nem volt egy hely, ahol minden ilyenre fotózhattam volna, így magamnak kellett keresnem egyet, ami az „egyéb” kategóriát illeti. Sok pocsék fotóstúdióban megfordultam a hónapok alatt, azonban egyszer rátaláltam valahogy a G3 oldalára, és nagyon-nagyon megörültem. Már a honlap alapján nagyon ígéretesnek tűnt a dolog. A többi stúdiónál sok dolog zavart. A látványvilága sivársága, például: nos, ilyen ennél a cégnél nincsen, de mindjárt ezeket bővebben ki is fejtem.

Ilyen a jó fotóstúdió Budapesten

Számomra tehát nagyon fontos volt, hogy ne csak az üres fallal tudjak dolgozni, mert az elég fantáziátlan lett volna a részemről, az állásomat pedig nem akartam kockáztatni. A fotóstúdió Budapesten vagy bárhol gyakorlatilag, ennél felkészültebb, és a G3 is ilyen a számomra. Sok változtatható háttérrel tudunk ott dolgozni, ami szép és jó, persze ezeknek van egy véges száma is. Azonban örültem, mikor megláttam, hogy Greenbox szobával is fel vannak szerelve. Hogy lehetett ekkora szerencsém? A Greenbox gyakorlatilag egy sima zöld háttér, aminek a segítségével és persze a számítógép által tulajdonképpen bármilyen hátteret létre tudunk hozni. Ez kellett nekem! Ki tudtam rakni a modelljeim bárhová a világon anélkül, hogy akár egyetlen szobával is arrébb kellett volna mozdulnunk. Ez egy hatalmas lehetőség, amit muszáj volt igénybe vennem. Most sétálhattak vintage kertben, mehettek vidámparkba, kirakhattam őket a világűrbe is, nem számított, mert csak a hátteret kellett változtatni. Nagyon jól jön az ilyen például a nyaralásos képeknél, az ember csak csinál egy képet a zöld háttér előtt és már oda is van szerkesztve a Eiffel-torony elé. Nekem ez volt a tökéletes lehetőség, nem is beszélve az alkalmi díszletekről például Valentin-napra vagy a karácsonyi dekorációs szobáról. Karácsonyi fotók ugyanis minden évben nagyon fontosak egy magazin életében, de akár a családdal közösen is készíttethetünk képeslapnak valót egy jó fotóstúdió Budapesti székhelyén. Gyakorlatilag a G3 honlapra (https://www.g3studio.hu/kapcsolat) kattintva mindenki megnézheti magának ezeket.

Milyen lehetőségek vannak még a jó fotóstúdió Budapesti helyszínén?

De hadd mondjam el, milyen fontos, amit egy jó fotóstúdió Budapesten kínálhat, és a G3 ennek eleget is tesz: először is, bizonyos felszerelések ingyen járnak a bérléshez, másokat pedig bérelhetünk. Ez az egyik legfontosabb, hiszen egy-egy eszköz hiánya gyakorlatilag a fotózás elhalasztását eredményezné. Aztán ott van a korlátlan nyitva tartás, ami szintén rendkívül előnyös az utolsó pillanatban felmerülő cikkek miatt, amikor a leadás előtti éjszakán még képeket kell készítenünk. Az olyan dolgok már csak mellékes pozitív tényezők, mint például a mindig elérhető parkolóhely a fotóstúdió Budapesti lokációján, vagy a tökéletes internetkapcsolat, megfelelő helyszín a frizura és a smink elkészítéséhez… Ezek mind szintén nagyon fontosak, ráadásul a G3-nál mindenki teljesen segítőkész; még sosem volt problémánk a fotózással kapcsolatban, amit közös erőkkel ne tudtunk volna megoldani, éppen ezért is szeretem olyan nagyon ezt a helyet, ami szerintem így már teljesen érthető mindenki számára. Ha pedig valaki mondjuk modellkedni szeretne, de nem tudja, hogyan is kezdhetne ennek neki, akkor egy jó fotóstúdió Budapesten vállal portfólió fotózást is. Nos, a G3 éppen ilyen remek hely, úgyhogy nem éri meg kihagyni a lehetőséget. Addig is, lehet gyakorolni otthon a különböző beállásokat.