Néhány szó a platós teherautó bérlésről

A platós teherautó bérlés bizonyára sok háztartás számára jelenthet hasznos segítséget. Ez azonban nem egy olyan jármű, aminek a mindennapi használata elterjedt lenne. Habár az utakon sűrűn látjuk, személyesen bizonyára nem sok tapasztalattal rendelkezünk a vezetésében vagy arra, mire jó egyáltalán. Érdemes tehát szót ejteni néhány olyan élethelyzetről, amikor a platós teherautó bérlés felmerülhet, és hogy miért előnyös ezt a járművet választani, illetve miért és honnan kölcsönözzük azt.

Miért éri meg a platós teherautó bérlés?

Az autóbérlés kevésbé ismeretlen fogalom lehet a nagyközönség számára. Sok eltérés nincs is e két fogalom között, hiszen egy ugyanolyan szerződési és használati feltételek mellett igénybe vehető szolgáltatásról van szó. Magyarországon, való igaz, nem szeretünk annyira bérelni, mint néhány külföldi országban, azonban akadnak olyan helyzetek, ahol nem csak a legjobb, de talán az egyetlen működő megoldásként is szolgál a bérlés. Ilyen például a platós teherautó bérlés.

De először nézzük meg, miért olyan jó rendszer az autóbérlés egyáltalán. Legyen szó személyautóról vagy valami speciálisabb járműről, a bérlés mindenki számára jó lehetőség, aki nem tervez saját járművet vásárolni, vagy a sajátját valamilyen ok miatt nem tudja igénybe venni. Nézzük meg például a fővárost, ahol bárhová könnyedén el lehet jutni tömegközlekedéssel. Érthető, hogy az emberek java része miért is nem fektet be egy saját járműbe, miközben az élete nagy részét itt tölti. Mégis el kell az embernek néha utaznia, és olyankor nem mindig előnyös vagy lehetséges a tömegközlekedés használata. Számos ember csak az ilyen ritkább alkalmak miatt vásárolt autót, miközben könnyedén bérelhetne is, amivel nem csak a vásárlásra szánt összeget lehet megspórolni, de egyéb költségekből is le lehet vele faragni. Ilyen például a karbantartás költsége, amely komoly kiadásokkal járhat. Így ráadásul nem kell aggódnia az embernek, hogy mikor robban le a kocsija, hiszen a kölcsönzőben különösen ügyelnek arra, hogy minden jármű tökéletes állapotban kerüljön a bérlő kezébe. Megspórolhatjuk továbbá a kötelező ellenőrzések kiadásait és a rájuk szánt időt, illetve a biztosítási költségeket.

Mi a helyzet a platós teherautó bérléssel? Ez nem sokban különbözik a személygépkocsi bérlésétől, azonban azt elmondhatjuk, hogy sokkal kevesebb ember tart otthon egy platós teherautót, mint személyautót. Amikor azonban az embernek valamilyen különleges fordulópont kerül az életébe, mégis szükség lehet ilyen speciális járműre mint a platós teherautó, ponyvás teherautó vagy esetleg hűtőautó. Ezeket vesszük igénybe nehezebb vagy különleges igényekkel rendelkező szállítások során. Ilyen például a romlandó élelmiszerek szállítása vagy a fa szállítása.

Éppen a platós teherautó bérlés több okból is szükséges lehet az embernek, a lehetőségek száma közel végtelen. Érdemes azonban nem csak az előnyökre gondolni, hanem a hátrányokat is figyelembe venni.

A platós teherautó bérlés hátrányairól

A bérlés hátránya természetesen az, hogy hiába adunk ki pénzt, sosem lesz a saját tulajdonunkban egy jármű. Ez persze nem feltétlenül gond, hiszen mindenki mást tart szem előtt. Mások inkább arra gondolnak, nem is férne el egy jármű az otthonukban, főleg nem egy ponyvás teherautó. Ha már a speciális járműveknél tartunk, a platós teherautó bérlés hátrányai közé tartozhat esetleg a rakomány szűkebb köre. Mivel egy platós autóról van szó, ezért nem lehet rajta zárt körülmények között szállítani, maximum ponyvával letakarni az árut. Így nem érdemes olyan dolgokat szállítmányozni rajta, amiknek árthat a csapadék vagy egyéb körülmények. Mégis alkalmas nem könnyen sérülő anyagok szállítására, például építkezéshez, hogyha nem tudnánk kivárni a rendelést, vagy tüzelőanyag szállításához is ideális lehet.

Összegezve a platós teherautó bérlésről

A platós teherautó bérlés tehát nagy segítség lehet egyes esetekben, amik nem túl gyakran, de mégis előfordulhatnak az ember életében. A hasznossága ennek a speciális autófajtának elég korlátozott, éppen ezért nem megszokott, hogy a ház körül vagy akár a szomszédságban bárki tartson egyet otthon, azonban jól jöhet például a fűtési szezon előtt, hogyha az embernek van lehetősége erdőről hozni a fát például. Ilyenkor néhány nap bérléssel az egész téli tüzelőt össze lehet szedni, amivel sokat spórolhat az ember, és biztonságot nyújt az egész hideg évszakra. Érdemes tehát megfontolni a platós teherautó bérlés lehetőségét. Ha nem is lesz rá szüksége a közeljövőben az embernek, azért jó, hogyha tud egy ilyen lehetőségről, hogy amikor majd esetleg szükség lesz rá, akkor azonnali megoldásként fog szolgálni. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a lehetőséget, hiszen bérelni nem csak praktikus, de rendkívül egyszerű is: csak kinézzük a honlapon a nekünk megfelelő járművet, megtervezzük, hogy milyen hosszú időre szóljon a bérlés, amiben szerepet játszhat az egyes bérleti árak különbsége is, ezután pedig már csak alá kell írnunk a papírokat, és hasznosíthatjuk is a platós teherautó bérlés lehetőségeit.